Bekijk hieronder de antwoorden op veel gestelde vragen. Voor technische specificaties en documenten kan je terecht op onze Support sectie.

Moet ik nu investeren in zonnepanelen?

Ja dat is mogelijk doordat wij geen dure showrooms, dure callcenter, verkopers of installateurs hebben. Zo kunnen wij onze kosten laag houden en daarmee ook de prijs zo aantrekkelijk mogelijk maken.

Daar komt bij dat je nog eens 21% BTW kunt terug vragen bij de belastingsdienst dus profiteer hiervan zolang dit nog mogelijk is.
Ongetwijfeld zal dit het geval zijn maar wanneer en met hoeveel dat kan niemand voorspellen. Wat we wel kunnen voorspellen is dat als je nog een jaar wacht je al een paar honderd euro besparing heb verloren
Dit is ook waar maar de besparing wordt op jaarbasis gehaald en niet alleen in de zomer. Ook in de winter is er (zon)licht en zullen de panelen energie opwekken, en dus ook een besparing opleveren. 6 maanden wachten op de zon betekend dus ook ongeveer de helft van je jaarlijkse besparing verliezen.
Op dit moment wordt elke kWh die je terug levert verrekend voor dezelfde prijs als je ervoor betaald, dat is de salderingswet en zorgt ervoor dat een kWh ongeveer 21 cent waard is. Dat is mooi maar omdat 2/3 belasting is loopt de overheid een hoop geld mis en dat houdt natuurlijk een keer op.

De salderingswet stop zetten betekend waarschijnlijk dat er een tijd geen zonnepaneel verkocht wordt en Nederland er niet duurzamer op wordt. Door laten lopen betekend dat er rond 2020 ongeveer 1 miljard energiebelasting en BTW misgelopen wordt. Volgens de duurzaamheidsdoelen van de overheid moet Nederland in 2020 maar liefs 14% duurzame energie produceren.

Het goede nieuws is dat de huidige salderingswet zeker is gesteld tot 2020, daarna komt een overgangsregeling. Hoe die regeling eruit gaat zien weten we niet.

Door de scherpe prijzen hebben onze zonnepaneel pakketten een terugverdientijd van rond de 5 jaar. Als je nu investeert heb je in ieder geval een deel hiervan terug, daarna komt de overgangsregeling dus loop je weinig risico met je investering. Wacht je nog een paar jaar dan wordt het alleen maar meer onzeker…

Welk pakket past het beste bij mij?

Schaduw of geen schaduw…?

Liggen de zonnepanelen een deel van de dag in de schaduw dan heeft dit invloed op de stroom opbrengst van de panelen. In dat geval raden wij aan om optimizers te gebruiken. Deze optimizers zorgen ervoor dat de totale stroom opbrengst zo min mogelijk benadeeld wordt door de schaduw. Uiteraard hoeft dit niet altijd het geval te zijn, er zijn genoeg platte of schuine daken waar geen schaduw op valt.

Heb je een plat of schuin dak en valt hier een deel van de dag schaduw op kies dan hieronder voor één van de Optimaal pakketten, heb je geen schaduw of is deze te verwaarlozen kies dan voor één van onze goedkope Budget pakketten.

Staat jou vraag er niet bij? Vul dan onderstaand contact formulier in. Ben je al klant dan kan je op onze support sectie technische documentatie vinden of een support ticket aanmaken.

Selecteer een van de onderwerpen

Kwaliteits Zonnepanelen

Budget Prijzen