Bij Budget Zonnepanelen staat klantenservice hoog in het vaandel. Tevreden klanten zijn onze motivatie om zoveel mogelijk mensen te voorzien van groene energie. Het kan natuurlijk voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. Mocht dit het geval zijn dan horen wij dat heel graag zodat wij er alles aan kunnen doen om jou als klant weer tevreden te maken. Je kunt dit doen door een ticket aan te maken in onze Support sectie.

 

Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om het geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/consument/geschil/. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer de klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

 

Wat moet ik doen in geval van schade?

Wij doen ons uiterste best jou bestelling veilig en wel bij af te leveren. Helaas hebben wij niet alles in eigen hand en is schade niet altijd te voorkomen. Wij vinden het uiteraard zeer vervelend wanneer je in zo’n situatie terecht komt. Wij vragen je dan ook bij ontvangst van de producten deze grondig te controleren. Mocht er toch onverhoopt een schade zijn ontstaan willen wij je vragen dit binnen 24 uur te melden. Je kunt dit doen door een ticket aan te maken in onze Support sectie. Als je foto’s bijvoegt in de aanvraag kunnen wij jou klacht beter behandelen, je daarmee nog sneller van dienst zijn en van een (tijdelijk) ontevreden klant weer een tevreden klant kunnen maken.

 

kwaliteits zonnepanelen voor budget prijzen